Welcome to our new forum platform. We realize there is still some work to do and we appreciate your patience. Please let us know if you have any ideas or suggestions: paul@globalmapperforum.com

Having trouble importing jpg with .ers

ai3dai3d Global Mapper UserPosts: 25Trusted User ✭✭
edited April 2011 in Raster Data
I have some images from a program called hyper tile that has created a jpg, ers and jgw file. When i try to bring the ers into GM it says the overlay could not be determined.

I am doing it wrong or is this positioning file type not supported.

Thanks

Comments

  • global_mapperglobal_mapper Administrator Posts: 17,238BMG Staff
    edited April 2011
    Just load the .jpg file and the external metadata files (like .ers or .jgw) will automatically be located and used to position the file.

    Let me know if I can be of further assistance.

    Thanks,

    Mike
    Global Mapper Support
    support@globalmapper.com
  • ai3dai3d Global Mapper User Posts: 25Trusted User ✭✭
    edited April 2011
    Ah you are so right. Thanks
  • ai3dai3d Global Mapper User Posts: 25Trusted User ✭✭
    edited April 2011
    Actually there is still an issue with location. The jpg imports but not georeferenced correctly. The header from the ers is:

    DatasetHeader Begin
    Version = "7.1"
    Name = "1-1.ers"
    SourceDataset = "1-1.jpg"
    LastUpdated = Wed Jan 05 06:53:16 GMT 2011
    DataFile = "1-1.jpg"
    DataSetType = Translated
    DataType = Raster
    ByteOrder = LSBFirst
    CoordinateSpace Begin
    Datum = "EPSG:3785"
    Projection = "EPSG:3785"
    CoordinateType = EN
    Rotation = 0:0:0.0
    CoordinateSpace End
    RasterInfo Begin
    CellType = Unsigned8BitInteger
    CellInfo Begin
    Xdimension = 0.07539199078928505
    Ydimension = 0.07539199078911452
    CellInfo End
    NrOfLines = 8192
    NrOfCellsPerLine = 8192
    RegistrationCoord Begin
    Eastings = 17034514.39153242856264114
    Northings = -3182449.72755111381411552
  • global_mapperglobal_mapper Administrator Posts: 17,238BMG Staff
    edited April 2011
    In what way is it improperly positioned? Are you being prompted for a projection or is one being automatically assigned?

    Thanks,

    Mike
    Global Mapper Support
    support@globalmapper.com
  • ai3dai3d Global Mapper User Posts: 25Trusted User ✭✭
    edited April 2011
    It asks for "Select Projection for 1-1.jpg" and suggests MGA and GDA zone which i am using for previously loaded. After i accept that it puts it in the wrong location 16000km to the SE.
  • global_mapperglobal_mapper Administrator Posts: 17,238BMG Staff
    edited April 2011
    Based on the ERS file the projection should be Mercator with the 'Google Maps' datum I think. If you select that it should properly place the JPG file.

    Let me know if I can be of further assistance.

    Thanks,

    Mike
    Global Mapper Support
    support@globalmapper.com
  • ai3dai3d Global Mapper User Posts: 25Trusted User ✭✭
    edited April 2011
    Yes we have a win, thanks Mike.
Sign In or Register to comment.